Common Shrew

Head & body length: 55-95mm

Tail length: 35-55mm

Weight: 6-12g

Fur dark brown dorsally, flanks pale grey, yellow-tinged ventral surface. Tail dark above, pale below, of even width, hairy.

Habitat: Hedgerows, Woodland, Scrub, Field margins & Road verges.

Active for 10 periods of 1-2 hrs per day alternating with rest periods both day and night. Most active at night, less in early afternoon.